onsdag, september 20, 2006

Siffror och fördomar

Nu kommer reaktionerna angående Sverigedemokraterna och den låga valdeltagande i Göteborgs förorter.
När det gäller SD de finns i de svenska oasis och idyller man har byggt i förorterna. Runt omkring de har man befäst fattigdommen och arbetslösheten, ungdoms sysslolöshet och hopplöshet. SD fick stödet av sina lika, sina grannar som bor i dessa fästningar.
Åt andra hållet gav regeringen genom kommunen massor av pengar åt föreningar som organiserade debatt kvällar med: RIKSDAGSPARTIERNA. Det vill säga, inga nyheter. Folket i förorterna är trött på toma löften. Folket i förorterna vet att vi är bara en spelpjäs, att det är ingen som behandlar oss som de tänkande människor vi är utan som bönder i schak spelet. F! fick vara med nån enstaka gång, med positiv respons, men publiken som deltog i dessa kvällar var de inbyggda inte de som inte går och röstar.
Hos människorna som tappat tron på makten och makthavarna det som går hem är tv:n och vad visade den? Helt enkelt att det enda utomparlamentariska alternativet som fanns var just SD.
F! kunde ha gjort sitt också, det konstaterade vi när vi pratade ansikte mot ansikte med varje människa men för det mesta var vi inte inbjudna och våra resurser var knappa för att nå fram.

- Vår demokrati haltar och läcker på många ställen. Det är vårt ansvar-allas ansvar- att ändra på detta.
- Förslag 1 - MEDIA- ska ge plats åt alla registrerade partierna att presentera sig själva
- Förslag 2- alla utomparlamentariska PARTIERNA gemensamt ska samordna debatter och presentationer för befolkningen. Röstvärvarpengarna ska gå till detta gemensamma kassan.
-Förslag 3- Alla val är lika viktiga, antingen ändras reglerna och valen hålls vid olika tidpunkter eller lika mycket möjligheter ges till alla val och dess kandidater och politik.

Till sist vill jag bjuda dig till en Café latino i Hammarkullens folketshus. Ikväll kl 19. Antonia är radio programledare i Nicaragua och har mycket att säga om kvinnorna i sitt land samt miljöfrågor.
Ha en bra dag!