tisdag, augusti 22, 2006

Bergsjöns invånare är arga, med all rätt

Kvinnocenter i Bergsjön bjöd på politisk debatt. Vänster, moderaterna, socialdemokratin och Feministiskt initiativ.
Jobbet och vårdcentralen och den dåliga servicen i allmänhet dominerade frågorna som Bergsjöborna hade att ställa till politikerna.
Det var tydligt hur varje politiker utgår från sig själv som normen utan att ta hänsyn att människorna i samhället har olika utgångspunkter än de själva.
Bergsjöborna hade protesterat för att vårdcentralen inte svarade i telefonen och fungerade allmänt dåligt. Resultatet, vårdcentralen flyttades där ifrån för att förbättra servicen enligt de beslutande politikerna men de som protesterade fick det ännu sämre. Det vill säga att de medborgare som försöker göra sig hörda, straffas.
Jobb, vilka jobb? Från vänster till höger utlovades det jobb i samma andan som under alla åren har det utlovas. Jobben som försvann i den offentliga sektor ska tillbaka enligt vänster, moderaterna utlovar anställningar inom den privata sektorn.
För mig det finns bara en lösning, eller rättare sagt flera åtgärder som leder till bättre balans i samhället. Höjda kvinnolöner, en individualiserade föräldraförsäkring samt 6 timmarsarbetsdagen med bibehållen lön är paketet som kan börja att återställa vågen i balans.
Värst av allt är hur man med alla medel undviker att prata om rasism och diskriminering.
Verkligen en lärorikt debatt. Hur jag klarade mig det återstår att se. Nu ska jag packa och ansluta till valturnen i Kristinehamn, Karlstad, Säffle, Åmål och Göteborg. Det ska bli kul.

måndag, augusti 21, 2006

För en värld för alla, rösta feministiskt

Valkampanjen är i fullgång!
Vi har fått valstugan på plats vid Johannas statyn i Gbg och folket kommer och frågar om vår politik. Många har redan bestämt sig för att rösta för oss. Andra har funderingar.
Inte nog med att Feministiskt initiativ lyfter upp kvinnors underordning, utan partiprogrammet är uttalade antirasistisk och för avskaffande av alla former av diskriminering.
Vi lyfter upp pappornas rätt att just vara pappa utan ifrågasättande för kunna ta hand om sina barn. Vi lyfter upp mammornas rätt att få 100% lön för det utförda arbete. Vi vill att alla människor som är bosatta i Sverige ska ha rätt till ett värdig liv.
Vill du veta mer, kom och prata med oss.